ГоловнаПолітика

У Києві відбулася офіційна церемонія зустрічі президентів України та Швейцарії

Розпочалася зустріч Зеленського та Симонетти Зоммаруги у форматі віч-на-віч.

У Києві відбулася офіційна церемонія зустрічі президентів України та Швейцарії
Фото: facebook.com/president.gov.ua

У Києві відбулася офіційна церемонія зустрічі президента Володимира Зеленського та президентки Швейцарської Конфедерації Симонетти Зоммаруги, яка перебуває в Україні з державним візитом.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Це перший державний візит президента Швейцарської Конфедерації в Україну в історії двосторонніх дипломатичних відносин", - зазначили в ОП.

Під час церемонії в Маріїнському палаці начальник роти почесної варти відрапортував главам двох держав. Військовий оркестр виконав державні гімни Швейцарської Конфедерації та України. Пролунав салют націй - 21 артилерійський залп. Також президенти обійшли стрій воїнів почесної варти.

Відбулося представлення членів офіційних делегацій України та Швейцарії.

Після цього Зеленський і Зоммаруга розпочали зустріч у форматі віч-на-віч, після завершення якої заплановано українсько-швейцарські переговори. Зазначається, що після закінчення перемовин буде підписано низку двосторонніх документів і відбудеться брифінг для ЗМІ.

Нагадаємо, Зоммаруга першою з іноземних лідерів відвідує Україну під час пандемії коронавірусу. Вона планувала приїхати в Україну ще в березні, але візит було відкладено через карантин.

У рамках візиту президенти України і Швейцарії відвідають Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram