ГоловнаПолітика

"Слуга народу" високо оцінює шанси Юрія Корявченкова на посаду мера Кривого Рогу

Є ймовірність висування Тищенка в мери Одеси. 

"Слуга народу" високо оцінює шанси Юрія Корявченкова на посаду мера Кривого Рогу
Фото: Анна Стешенко

З висуненням Миколи Тищенка на посаду мера Одеси буде визначатися обласна організація партії. Усі кандидати від "Слуги народу" на посади мерів будуть презентовані за два тижні. 

Про це на пресконференції повідомив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає кореспондент LB.ua. 

"Прийде час - і ми оголосимо всіх кандидатів (на посади мерів). Якщо ми ще їх не оголосили, то час ще не прийшов. Щодо перспектив пана Корявченкова, то я високо оцінюю його шанси перемогти в Кривому Розі. Думаю, якщо він виявить таке бажання, то партія його підтримає. Але висування кандидатів за новим Виборчим кодексом — це відповідальність обласних організацій, міських.., центрального апарату партії", — зазначив він. 

Корнієнко пообіцяв, що партія за два тижні визначиться з кандидатами на посади мерів.

"Найближчим часом ви все побачите... Буквально, думаю, що за тиждень-два будуть з’являтися новини про кандидатів. Почнемо їх презентувати у містах. Наші виборці найближчим часом усе побачать", — сказав депутат. 

У свою чергу, голова фракції "Слуга народу" Давід Арахамія прокоментував чутки про можливе балотування Миколи Тищенка на посаду мера Одеси.

"Здається, що в нього прабабця жила в Одесі, на Французькому бульварі чи на Молдованці. Він почуває себе одеситом. Я з ним гуляв по Дерибасівській, коли ми пішки ходили, то до нас десятки людей підходили та фотографувалися. Але це не означає, що це може бути посада мера. Є в першу чергу обласна організація, яка визначається. Вони роблять необхідні демографічні заміри. Дивляться рейтинги, чи є рейтинг довіри, антирейтинг. За два тижні це буде відомо. Але він (Микола Тищенко) має право, як і всі наші депутати мають шанси", - пояснив він.

Нагадаємо, що кандидатом у мери Києва від "СН" стала Ірина Верещук. Вона набрала найвищих бал на праймеріз серед усіх кандидатів. Її висунення підтримав і президент України Володимир Зеленський. 

Тищенко, який теж брав участь у праймеріз як кандидат на висування, поступився балами Верещук. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram