ГоловнаПолітика

"Голос" має дві кандидатури на мера Києва

Остаточне рішення партія ухвалить на своєму з'їзді в середині серпня.

"Голос" має дві кандидатури на мера Києва
Фото: надано прес-службою партії «Голос»

Народна депутатка, голова однойменної політичної партії Кіра Рудик заявила, що у "Голосу" є дві кандидатури, які можуть балотуватися на посаду мера Києва. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Лідерка партії відмовилася назвати прізвища можливих кандидатів, наголосивши, що це наразі "секрет". Остаточне рішення щодо кандидатів у мери Києва партія ухвалить на своєму з'їзді, який відбудеться в середині серпня.

"Ми розраховуємо активно взяти участь у виборах у Києві, в Західній Україні, і в деяких містах Східної та Південної України", - сказала Рудик.

На запитання, який відсоток розраховує взяти партія на місцевих виборах, Рудик сказала: "Нині це складно сказати. Ми отримали тільки першу внутрішню соціологію, але щонайменше те, що ми взяли на парламентських".

Лідерка "Голосу" нагадала, що сьогодні її фракція заявила про свою опозицію до влади.

"Якщо раніше ми готові були підтримувати якісь ініціативи влади, які ми вважали правильними, до яких приєднувалися, витрачали велику кількість своєї енергії, щоб поліпшити їх, то наразі ми розуміємо, що шансів у цієї влади немає, і тому ми офіційно говоримо, що партія "Голос" в опозиції до влади", - сказала Рудик.

Вона наголосила, що "Голос" тепер працює для того, "щоб цю владу змінити на іншу, професійну, нову, таку, як ми".

Нагадаємо, раніше сьогодні голова партії "Голос" Кіра Рудик у Верховній Раді заявила, що її політична сила переходить в опозицію до чинної влади.

"Ми зрозуміли, що наш конструктив не приносить користі. Владі не потрібно допомагати, її потрібно змінювати... Партія "Голос" переходить в опозицію до чинної влади", - оголосила вона. 

Таким чином в опозиції до влади нині партії "Європейська Солідарність", "Голос" і "Батьківщина", ОПЗЖ. 

Фракція партії "Голос" у Раді налічує 19 депутатів. У червні мандата позбувся Святослав Вакарчук. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram