ГоловнаПолітика

Кілька фракцій засудили заяву Волошина про те, що "в України немає суверенітету"

Нардепи закликали Дмитра Разумкова вжити необхідних заходів.

Кілька фракцій засудили заяву Волошина про те, що "в України немає суверенітету"
Фото: Макс Левин

Члени парламентських фракцій "Голос", "Європейська солідарність", "Слуга народу" та депутатських груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра" вимагають від голови Верховної Ради реакції на заяви депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Олега Волошина про те, що "в України немає суверенітету".

Про це народні депутати заявили з трибуни парламенту в п'ятницю, 17 липня, повідомляє Укрінформ.

"Фраза "країна, в якої немає суверенітету" сказана народним депутатом України, представником окремої фракції в цій залі. І всі наші фракції і групи, які щойно вийшли до цієї трибуни, вимагаємо від голови Верховної Ради України належної реакції, скерування відповідних запитів, листів у правоохоронні органи. І українське суспільство дасть належну оцінку тому, що такий депутат Верховної Ради не може носити це ім'я - народного обранця незалежної, суверенної Української держави", - заявив співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко.

Він додав, що "ми стали свідками плювка представника п'ятої колони в українському парламенті тисячолітній історії України".

На ранковому засіданні 17 липня Рада схвалила заяву про нелегітимне проведення голосування стосовно поправок до Конституції РФ у Криму. Її підтримали 306 народних депутатів.

Під час розгляду проєкту постанови виступив член фракції "Опозиційна платформа - За життя" Олег Волошин. Депутат, зокрема, заявив, що український суверенітет "відданий повністю зовнішньому управлінню" і що "країна, в якої немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не порушувати питання, які будуть ставити під сумнів незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram