ГоловнаПолітика

Фракція "Слуга народу" підтримала кандидатуру Ткаченка на посаду міністра культури

Його кандидатуру підтримали майже одноголосно.

Фракція "Слуга народу" підтримала кандидатуру Ткаченка на посаду міністра культури
Фото: Макс Требухов

Новим міністром культури може стати народний депутат від фракції "Слуга народу", колишній гендиректор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко. Про це в коментарі LB.ua повідомила нардеп "СН" Євгенія Кравчук.

Ткаченко також є головою парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики у Верховній Раді IX скликання. Кравчук додала, що після вступу на посаду міністра замість нього головою комітету з питань інформполітики рекомендуватимуть Микиту Потураєва.

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура на своєму каналі в Telegram повідомив, що фракція підтримала кандидатуру Ткаченка майже одноголосно.

Раніше Ткаченка також називали можливим кандидатом в мери Києва. 7 жовтня 2019 він також підтвердив, що претендує на посаду голови КМДА.

Ткаченко в 1994-1999 рр був президентом телекомпанії (продакшн-студії) «Нова мова», яка виробляла телепрограми «Післямова» і «Обличчя світу» для каналів «УТ-1» і «Інтер».

У 1996-1997 рр очолював службу новин ТСН і став заступником генерального продюсера каналу «1+1». У 1998 році покинув «1+1», зосередившись на розвитку «Нової мови».

У квітні 1999 року очолив телеканал «Новий канал», який вже у 2000 році увійшов до трійки лідерів ринку. Пост генерального директора покинув в 2005 році.

З березня по травень 2008 року працював в Москві заступником генерального директора телеканалу РЕН-ТВ в рамках консультаційної угоди. Займався програмуванням контенту і сітки мовлення.

З серпня 2008 року обіймає посаду генерального директора групи 1+1 медіа, в яку входять телеканали «1+1», «2+2», «ТЕТ», «ПлюсПлюс», «Бігуді», «Уніан-ТВ», «1+1 International» і Ukraine Today, сейлз-хаус Плюси і компанія з виробництва телеконтенту 1+1 продакшн.

У квітні 2014 року на тлі кримської кризи і збройного конфлікту на сході України закликав українські телеканали відмовитися від трансляції російських серіалів про силовиків. Надалі виступив на підтримку законопроєкту про заборону російських фільмів і серіалів, які пропагували збройні і правоохоронні сили Росії.

На парламентських виборах 2019 обраний народним депутатом від партії Слуга народу, №9 в списку.

Нагадаємо, 28 травня заступник глави Офісу Президента Юрій Костюк в коментарі LB.ua повідомив, що до кінця поточного тижня в Офісі президента хочуть сформувати шорт-лист з трьох кандидатів.

При цьому він відмовився називати конкретні прізвища кандидатур, які розглядаються на пост. "Ми думаємо не тільки про міністра, а про команду загалом", - додав Костюк.

Він розповів, що в ОП проводять консультації з "великим колом" представників культурного середовища і просять, щоб кожен порекомендував кандидатів у міністри. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram