ГоловнаПолітика

Єрмак оголосив про призначення Уманського радником

Колишній міністр займатиметься ліквідацією схем на митниці та в податковій.

Єрмак оголосив про призначення Уманського радником
Фото: Lb.ua

Голова Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що колишній міністр фінансів Ігор Уманський стане його радником.

"Мене дуже обурила інформація про корупційні схеми на митниці та в податковій, які озвучив ексміністр фінансів Ігор Уманський. Тому я запропонував йому механізм, який допоможе винищити ці схеми. Він може цим займатися в статусі мого офіційного радника з доступом до інформації державних органів", - ідеться у фейсбуці Єрмака.

За його словами, для координації цієї роботи буде створено міжвідомчу групу з представниками правоохоронних органів і групу аналітиків із залученням міжнародних аудиторів.

"Для координації цієї роботи ми створимо міжвідомчу групу, в яку повинні увійти представники різних правоохоронних структур. Також зберемо аналітичну групу, в яку плануємо, крім вітчизняних експертів, запросити і міжнародних аудиторів з відповідним досвідом. Вони повинні уважно дослідити всі процеси на митниці та в податковій і знайти всі схеми. В результаті ми плануємо отримати від них серйозну аналітику і пакет пропозицій, як ці схеми закрити раз і назавжди", - сказав Єрмак.

Нагадаємо, 2 квітня Уманський в інтерв'ю LB.ua розповів, що пропонував звільнити голову Державної податкової служби Сергія Верланова в зв'язку з можливою корупцією у відомстві. За його інформацією, від "скруток" ПДВ бюджет щомісячно недоотримує 5 млрд гривень.

Він також заявив, що голову Митної служби Максима Нефьодова вивели в роль "фунта", а через митницю повним ходом іде контрабанда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram