ГоловнаПолітика

Качура заявив, що в парламенті є голоси для відставки Рябошапки

Причиною постанови про висловлення недовіри він назвав те, що не був реалізований запит суспільства на справедливість.

Качура заявив, що в парламенті є голоси для відставки Рябошапки
Фото: Эскандер Ганиев

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що в парламенті є достатньо голосів для відставки Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора. Про це він повідомив кореспонденту Lb.ua.

На його думку, відставку генпрокурора підтримають, тому що не реалізований запит суспільства на справедливість.

"Я думаю, що велика ймовірність відставки. І в інших фракціях теж є голоси. Якщо у нас у фракції хтось сумнівається, то в інших голоси є", - зазначив парламентарій.

За словами Качури, в кожній фракції незадоволені роботою генпрокурора.

"Є питання про терміни, мало часу пройшло від його призначення, відбувалася трансформація Офісу генерального прокурора, але все таки запит суспільства, що необхідно приймати кадрові рішення, оскільки немає результатів роботи Офісу генерального прокурора", - пояснив нардеп.

Качура заявив, що на профільному комітеті обговорювали, що Рябошапка не справляється зі своїми обов'язками, оскільки ще не передані до суду деякі справи.

"За п'ять місяців роботи генерального прокурора, навіть більше, не були доведені до логічного завершення ті справи, які могли б бути передані до Вищого антикорупційного суду. Тому народні депутати стали незадоволені його роботою, саме це стало причиною реєстрації постанови", - пояснив він.

При цьому, на думку Качури, зараз відставки глави Національного антикорупційного бюро Артема Ситника не буде, оскільки немає відповідної процедури.

"Можливо, є голоси за його відставку, але немає процедури, за якою це можна зробити. Думаю, що буде заслухано його звіт, будуть політичні заяви народних депутатів, але його звільнення, думаю, пройде вже після аудиту", - зазначив він.

Також Качура додав, що перед Радою не стоїть питання відставки глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, тому що він входить в структуру генпрокуратури.

"Якщо буде змінюватися генеральний прокурор, то й антикорупційний прокурор може бути змінений", - пояснив він.

 

Нагадаємо, в парламенті зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Фракція "Слуга народу" раніше анонсувала, що має намір провести в середу на позачерговому засіданні "серйозну розмову" з керівництвом Офісу генерального прокурора, Національного антикорупційного бюро та Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram