ГоловнаПолітика

Федину викликали в ДБР для вручення підозри

Їй закидають погрозу вбивством президенту Зеленському.

Федину викликали в ДБР для вручення підозри
Фото: Анна Стешенко

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав повістку про виклик народної депутатки Софії Федини в Державне бюро розслідувань для вручення підозри.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора.

На Федину чекають у будівлі ДБР на вулиці Симона Петлюри, 15 у четвер, 6 лютого, об 11:00.

Їй закидають погрозу вбивством президенту Володимиру Зеленському (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, 26 жовтня Софія Федина разом з волонтеркою Марусею Звіробій (їй теж підготували підозру) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припреться на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

Після цього на Федину посипалися скарги до органів від депутатів, і Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Федина входила до першої п'ятірки виборчого списку "Європейської солідарності" на дострокових виборах до Верховної Ради в липні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram