ГоловнаПолітика

Питання землі знято з порядку денного Ради до Нового року

На вулиці проходить нечисленний мітинг.

Фото: Ганна Стешенко

Засідання Верховної Ради у середу почалося без блокування. У залі зареєструвалися 337 народних депутатів, повідомляє кореспондент LB.ua.

За словами лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, розблокування роботи парламенту пов'язане з тим, що "Слуга народу" погодилася відкласти прийняття законопроєкту про ринок землі.

"Ще вчора вони планували на четвер за прискореною процедурою прийняти закон про продаж землі. Але сьогодні ситуація змінилася докорінно... Люди, які приїхали на мітинг під Верховну Раду вчора, змусили «Слуг народу» виконувати регламент", - заявила вона.

Тимошенко підкреслила, що спікер Дмитро Разумков сьогодні вранці на спільному засіданні "чітко сказав, що тепер усе буде жорстко за регламентом".

"Це 4,5 тисячі правок, які одна за одною будуть розглянуті у комітеті... Це значить, що до Нового року вони не будуть розглядати цей закон про землю", - сказала вона.

Засідання парламенту почалося за планом і без блокування трибуни і президії опозицією.

На початку засідання спікер Дмитро Разумков запропонував депутатам скинутися по тисячі гривень на "Охматдит".

"Є пропозиція допомогти онкохворим діткам, які сьогодні знаходяться на лікуванні в "Охматдиті". Думаю, було б правильно, щоб це не було ініціативою якоїсь однієї політичної сили. Було б правильно, щоб це була ініціатива парламенту - перерахувати, наприклад, у фонд тисячу гривень від кожного народного депутата", - сказав він.

Після цього почалися заплановані за регламентом виступи депутатів.

Тимошенко з трибуни повторила сказане журналістам і додала, що "Батьківщина" вимагатиме створення тимчасової слідчої комісії з вивчення подій біля Ради, які відбулися 17 грудня.

Біля парламенту в цей час проходить нечисленний мітинг проти продажу землі, в ньому беруть участь люди з прапорами "Батьківщини", "Свободи", "Національного корпусу".

Фото: Ганна Стешенко

Фото: Ганна Стешенко

Фото: Ганна Стешенко

Нагадаємо, що робота Верховної Ради 17 грудня була зірвана опозицією, представники якої заблокували президію і трибуну з вимогою відмовитися від планів щодо запуску ринку землі.

Під час мітингу біля парламенту двічі відбулися бійки між представниками "Національного корпусу" і Національної поліції. У сутичках постраждали 17 поліцейських і двоє протестувальників (одному з них кинув у голову камінь інший учасник протесту). За фактом подій під Радою розпочато провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу, трьом учасникам бійки збираються пред'явити підозри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram