ГоловнаПолітика

Американський канал OAN випустив сюжет зі звинуваченнями Луценка на адресу експосолки США

Колишній генпрокурор заявив, що Йованович збрехала під присягою.

Американський канал OAN випустив сюжет зі звинуваченнями Луценка на адресу експосолки США
Фото: twitter.com/ChanelRion

Правий американський канал One America News у неділю випустив перший сюжет, зроблений у рамках інтерв'ю колишнього генерального прокурора України Юрія Луценка адвокатові Дональда Трампа Руді Джуліані, записаного в Будапешті.

Протягом бесіди Луценко розповів про "список недоторканних" від посла США Марі Йованович і звинуватив її у брехні під присягою.

"Вона попросила мене закрити справу проти однієї людини, на що я сказав: це неможливо, я не можу закривати справи без розслідування. Я взяв аркуш паперу зі столу і написав ці три прізвища: Касько, Лещенко, Шабунін. Добре, кажу, пані посол, продовжмо список недоторканних. Вона запитала: чому ви такий серйозний. Тоді я порвав цей листок і зазначив, що поки я генеральний прокурор, ні президент, ні посол не зможуть давати або анонсувати мені такий список", - сказав Луценко.

За його словами, Йованович вибігла з його кабінету "з червоним обличчям".

При цьому він визнав, що "технічно" жодного списку посолка США йому не давала.

Друге звинувачення Луценка на адресу Йованович стосується допомоги в розслідуванні щодо фонду Franklin Templeton, через який, на думку колишнього генерального прокурора, "сім'я" Віктора Януковича відмивала гроші.

Він заявив, що посол збрехала в Конгресі, заявивши, що Луценко не просив її про сприяння.

"У мене погані новини для пані Йованович. Ось мій лист, лист мого заступника, з проханням про співпрацю в розслідуванні проти злочинної організації Януковича і щодо можливих інвестицій в американські фонди взаємних інвестицій або інші фонди з метою відмивання грошей", - заявив Луценко.

Нагадаємо, що колишня посолка США в Україні Марі Йованович під час своїх свідчень перед комітетами Палати представників говорила, що Луценко намагався їй нашкодити. "Думаю, панові Луценку не подобалося, що посольство продовжувало закликати до очищення Генпрокуратури", - розповіла Йованович.

Зі свого боку колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер говорив, що Луценко поширював вигадки, щоб здаватися важливим для США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram