ГоловнаПолітика

На нараді в ОП затвердили п'ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу

Зеленський зобов'язав головнокомандувача ЗСУ відвідати зону ООС.

На нараді в ОП затвердили п'ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу
Фото: president.gov.ua

В Офісі президента відбулася координаційна нарада в рамках підготовки до зустрічі в "нормандському форматі". На нараді обговорили можливі сценарії реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, інформує пресслужба президента.

"Володимир Зеленський чітко окреслив позицію щодо неприпустимості вирішення проблеми окупованих територій військовим шляхом та необхідності досягнення миру на сході України політико-дипломатичними методами. Секретар РНБО Олексій Данілов висловив упевненість, що за підтримки міжнародних партнерів Україна зможе повернути тимчасово окуповані території і припинити військові дії", - йдеться в повідомленні.

На нараді затвердили п'ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу. В рамках обговорення сценаріїв і вивчення деталей глава держави дав доручення головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку найближчим часом відвідати територію проведення операції Об'єднаних сил.

Вирішено, що перед зустріччю в "нормандському форматі" відбудеться засідання РНБО під головуванням президента Володимира Зеленського.

Раніше сьогодні опозиція окреслила "червоні лінії" для Зеленського перед самітом "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram