ГоловнаПолітика

У Єврокомісії заявили про бажання поглибити співпрацю з Україною

Чи зроблять це шляхом внесення змін в Угоду про асоціацію, поки що незрозуміло.

У Єврокомісії заявили про бажання поглибити співпрацю з Україною
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

У Європейському Союзі зацікавлені поглибити співпрацю з Україною в низці секторів.

Про це заявив керівник генерального директорату Єврокомісії з питань політики сусідства Крістіан Данієльсон, передає DW.

"Я можу дуже добре бачити, що є певні сектори, де ми поглибимо нашу співпрацю. Це цифрова сфера, це вся "зелена сфера", тобто захист довкілля, боротьба зі зміною клімату, економіка замкнутого циклу. А також інші сфери, де ми зацікавлені поглибити нашу співпрацю", - зазначив Данієльсон.

На питання, чи передбачає це поглиблення внесення змін в Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, чиновник відповів: "Це вже технічні питання. Важливо погодитися, в яких сферах політики ми будемо поглиблювати нашу співпрацю. А шлях, як це зробити, ми знайдемо".

Нагадаємо, Київ хоче ініціювати перегляд Угоди про асоціацію або ж, за словами представників української влади, "модернізувати" її. Як пояснював торговий представник України Тарас Качка, оскільки про угоду домовлялися ще десять років тому, а підписали 2014 року, то її необхідно "пристосувати до нових обставин". Почати обговорення перегляду торгових питань угоди представники України планують уже в другій половині листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram