ГоловнаПолітика

Суд не зміг обрати запобіжний захід чотирьом підозрюваним у справі про закупівлю бронежилетів

Засідання продовжиться завтра.

Печерський райсуд Києва не зміг обрати запобіжний захід чотирьом підозрюваним у справі про закупівлі бронежилетів Міністерством оборони. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Суд по черзі почав обирати запобіжний захід співробітникам Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил Сергію Почтаренку, Василю Саковцю, Михайлу Каморянському, Ользі Капінус.

Протягом судового розгляду адвокати підозрюваних заявили відвід прокурору Миколі Середі, зокрема, щодо Почтаренка і Каморянського, посилаючись на нібито тиск під час допиту. Після відмови в задоволенні клопотання захист заявив відвід судді Олегу Білоцерківцю. На цьому засідання закігчилося, оскільки таке клопотання повинно піти на автоматичний розподіл. Його розгляне інший суддя.

До захисту Саківця увійшов ще один адвокат, у зв'язку з чим сторона захисту попросила час для ознайомлення. Суддя відклав засідання на завтра, 13 листопада, на 9:00. З приводу Капінус адвокати заявили відвід судді, який також має розглянути інший суддя.

За словами прокурора Миколи Середи, прокуратура просить для кожного підозрюваного арешт з альтернативою у вигляді застави 100 млн грн. Враховуються збитки, які, за даними слідства, завдані в результаті дій підозрюваного, а також можливі ризики для слідства внаслідок перебування на волі.

Справу розслідує Державне бюро розслідувань із квітня цього року.

"У цей час встановлено шляхом гласних і негласних слідчо-розшукових дій, що продукція неякісна. Але вони (підозрювані - LB.ua) продовжували підписувати акти замість того, щоб повернути виробникові (компанія ТЕМП-3000 - LB.ua)", - сказав Середа.

За його словами, в матеріалах справи є і результати балістичної експертизи, яка "підтверджує, що бронежилети пробиваються".

Нагадаємо, напередодні Печерський райсуд Києва заарештував на 60 днів з правом внесення 76 млн гривень застави одного з підозрюваних у цій справі - начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил Дмитра Марченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram