ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" виступила на захист заарештованого у справі про бронежилетах генерала Марченка

"Справа проти генерала Марченка - спроба дискредитувати реформу ЗСУ і деморалізувати армію".

"Європейська Солідарність" виступила на захист заарештованого у справі про бронежилетах генерала Марченка
Фото: Макс Левин

Партія "Європейська Солідарність" обурена невмотивованими переслідуваннями людей, які в найважчі часи російської агресії створювали на уламках знищеної української армії потужні сучасні Збройні Сили.

Про це йдеться в заяві на сайті політсили.

"Печерське судилище над учасником АТО, бійцем 79-ї бригади, начальником ГУРСМЗ генерал-майором Дмитром Марченком та іншими посадовими особами Міноборони України за сфабрикованою справою грає на руку ворогові і є складовою частиною процесу руйнування тих реформ, які відбулися в системі ЗСУ. Представники ДБР, використовуючи надані їм широкі повноваження, замість боротьби зі злочинністю та корупцією, спрямовують свої зусилля на дискредитацію справжніх героїв України. Ба більше, під час судового засідання зухвало та цинічно називаються присутніх на ньому бійців, захисників Донецького аеропорту, «ушльопками»", - йдеться в повідомленні.

"Євросолідарність" вважає неприпустимою таку риторику з боку представників правоохоронних органів.

"Усе частіше влада демонструє зневагу до українських воїнів, кидає за ґрати реальних захисників держави і відпускає на волю діячів режиму Януковича", - відзначили в політсилі.

"Європейська Солідарність" готова надати генералові Марченку та його колегам усю необхідну правову допомогу в цій справі. Партія вважає цей прецедент надзвичайно небезпечним і закликаємо всі патріотичні сили об'єднатися проти реваншу та капітуляції.

Нагадаємо, напередодні Печерський суд Києва заарештував на 60 днів з правом внесення 76 млн гривень застави начальника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram