ГоловнаПолітика

Відкриття доступу до Стратегічного плану застосування ЗСУ загрожує нацбезпеці, - Забродський

Йдеться про документ, з яким в Україні ознайомлені максимум двадцять осіб, включаючи Верховного Головнокомандувача.

Відкриття доступу до Стратегічного плану застосування ЗСУ загрожує нацбезпеці, - Забродський
Михаил Забродский

Рішення Печерського суду про надання доступу слідчим Держбюро розслідувань до документів Генерального штабу Міністерства оборони України, зокрема до Стратегічного плану застосування Збройних Сил України, загрожує національній безпеці держави.

Про це заявив депутат фракції "Європейська Солідарність" Михайло Забродський, повідомляє пресслужба політсили.

"Як нещодавно було повідомлено, Печерський районний суд надав доступ своїм рішенням до Стратегічного плану застосування Збройних Сил України, зокрема слідчим Державного бюро розслідувань. Відразу хочу пояснити: йдеться про документ, з яким у нашій країні взагалі ознайомлені максимум десять або, може, двадцять осіб, включаючи Верховного Головнокомандувача ЗСУ", - наголосив депутат.

"Це робиться саме тоді, коли, за заявами керівництва ДБР, вони не можуть забезпечити повною мірою секретність і відповідний режим у своєму відомстві. Це робиться тоді, коли дійсно є реальний ризик витоку інформації і, зокрема, безконтрольного поширення складових плану та інформації, що міститься в цьому документі", - заявив Михайло Забродський.

"Європейська Солідарність" бачить в цьому пряму загрозу національній безпеці.

"Тому що існує реальний ризик потрапляння цього документа загалом або окремих його елементів, зокрема і в руки Росії як країни-агресора", - наголосив парламентарій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram