ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала депутатом Ради Рудика, обраного в проблемному окрузі №198

Він розпочне виконувати обов'язки після того, як складе присягу.

ЦВК зареєструвала депутатом Ради Рудика, обраного в проблемному окрузі №198
Сергей Рудык

Центральна виборча комісія зареєструвала депутатом Верховної Ради Сергія Рудика, обраного депутатом на позачергових парламентських виборах 21 липня в одномандатному виборчому окрузі №198 у Черкаській області.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК, передають "Українськi Новини".

Його найближчий суперник, кандидат від партії "Слуга народу" Наталія Дяченко оскаржила підсумки виборів, але в результаті повторного підрахунку голосів, за рішенням суду, Рудика знову визнали обраним з результатом 18 921 голос проти 17 908. Він розпочне виконувати обов'язки після того, як на засіданні парламенту зачитає присягу.

48-річний Рудик пройшов до парламенту як самовисуванець. У 2014 році він став парламентарієм у цьому ж окрузі, де переміг, балотуючись як самовисуванець, член партії ВО "Свобода", однак у Раді входив до фракції "Блок Петра Порошенка".

До цього він був головою Держагентства земельних ресурсів (2014 року), керівником секретаріату фракції "Свобода" в Раді (2013-2014), радником голови Тернопільської обласної ради, заступником голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького (2007-2010), головою Державного комітету у справах національностей та міграції (2005-2007), депутатом Київської міської ради від партії "Пора" (2006-2008).

Нагадаємо, в серпні Верховний Суд скасував протокол Центрвиборчкому від 21 серпня про результати виборів в окрузі №198 у Черкаській області, згідно з яким перемогу на ньому здобув Рудик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram