ГоловнаПолітика

Вісьмом фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт

Вони залишаться під арештом у СІЗО до 15 лютого 2020 року.

Вісьмом фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт
Фото: runews.su

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 11 листопада продовжив арешт на три місяці вісьмом фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Так Рустем Шейхалієв, Тофік Абдулгазієв, Раїм Айвазов, Білял Аділов, Джеміль Гафаров, Фарход Базаров, Рустем Сейтхалілов і Шабан Умеров залишаться під арештом у СІЗО до 15 лютого 2020 року.

Суд, пославшись на тяжкість пред'явлених звинувачень, відхилив клопотання сторони захисту всіх фігурантів про зміну запобіжного заходу.

Повідомляється також, що фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" (друга сімферопольська група) Шабану Умерову 11 листопада стало погано в залі підконтрольного Росії Київського районного суду Сімферополя, йому викликали карету "швидкої допомоги".

Співробітники ФСБ, МВС Росії та Росгвардії 27 березня провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Всього було затримано 24 активістів.

Обвинуваченими у цій справі проходять 25 кримських татар, 23 з яких вивезено в СІЗО Ростова-на-Дону, Таганрога і Шахти, один - Раїм Айвазов - утримується в СІЗО Сімферополя, ще один - Едем Яячіков - зник, його місцеперебування невідоме з 27 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram