ГоловнаПолітика

У ЄС розведення сил на Донбасі назвали обнадійливим сигналом

Від РФ очікують позитивних тенденцій для повного виконання мінських зобов'язань.

У ЄС розведення сил на Донбасі назвали обнадійливим сигналом
Фото: EPA/UPG

Процес розведення сил і засобів на Донбасі розцінили як "обнадійливі сигнали", а також закликали РФ зробити зі свого боку позитивні кроки, які дозволять виконати Мінські домовленості. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прессекретарку високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Майю Косьянчич.

"Початок процесу розведення в Петрівському, завершення виведення сил і техніки в Золотому, а також прогрес, досягнутий у Станиці Луганській, включаючи ремонтні роботи на мосту, є обнадійливими сигналами зі Східної України", - зазначила вона.

Косьянчич упевнена, що ці кроки, "безумовно, полегшать страждання цивільних осіб, які живуть поблизу лінії зіткнення, які несуть основний тягар цього конфлікту".

"Україна продемонструвала конструктивний підхід до просування в реалізації Мінських угод. Ми також очікуємо, що і Росія буде активно робити позитивні кроки і використовувати свій значний вплив на збройні формування, які вона підтримує, для повного виконання мінських зобов'язань", - підкреслила Косьянчич.

Вона також нагадала, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ залишається джерелом достовірної інформації про ситуацію на місцях і повинна мати безпечний, надійний, безумовний і безперешкодний доступ до всієї території України, в тому числі для забезпечення належного моніторингу непідконтрольних українському уряду районів і їх околиць".

Нагадаємо, 11 листопада завершилася практична частина розведення сил у Петрівському. 12 листопада на цій ділянці почалося розмінування території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram