ГоловнаПолітика

Суд скасував домашній арешт ексголові СБУ Києва, який керував зачисткою Євромайдану

Щеголєву дозволили виходити з дому.

Фото: Тарас Співак

Шевченківський районний суд Києва скасував домашній арешт ексголові Служби безпеки України в Києві та області Олександру Щеголєву, звинуваченого в злочинах проти Майдану.

Про це йдеться в повідомленні Адвокатської дорадчої групи.

"Олександра Щеголєва тільки-но Шевченківський суд відпустив під особисте зобов'язання. Досі він перебував під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом", - сказано в ньому.

Він зобов'язаний приходити в суд на першу вимогу, звітувати про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування з постраждалими, свідками і звинуваченими у справі, здати закордонний паспорт.

Вимогу про зміну запобіжного заходу захист обвинуваченого аргументував необхідністю виїзду за межі України з метою лікування.

Фото: facebook.com/HeavenlyHundredLawyers

Запобіжний захід діє до 23 грудня включно.

З 21 серпня 2015 року по 26 червня 2019 року Щеголєв перебував під вартою, потім йому пом'якшили запобіжний захід, відправивши під домашній арешт.

Нагадаємо, Щеголєва звинувачують у тому, що він керував зачисткою Майдану 18-10 лютого 2014 року, коли був підпалений Будинок профспілок, загинули 20 осіб і були поранені більш ніж 200.

Екскомандиру СБУ в Києві та області загрожує довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram