ГоловнаПолітика

Аваков заступився за "Азов" перед американцями

Міністр заперечує поширення нацистської ідеології в підрозділі.

Аваков заступився за "Азов" перед американцями
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся із заступницею голови місії США в Україні Крістіною Квін.

Їхня розмова стосувалася ситуації навколо підрозділу спеціального призначення "Азов" (в/ч 3057) Національної гвардії, який у США запропонували визнати терористичною організацією.

"Ганебна інформаційна кампанія про нібито поширення нацистської ідеології серед особового складу "Азову" є навмисною спробою дискредитувати підрозділ і Національну гвардію України, перш за все - у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відносинах із нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі", - заявив Аваков пані Квін.

Він заявив, що "Азов" показав високу ефективність у захисті держави від військової агресії з боку Росії і тепер його намагаються дискредитувати "іншим, гібридним методом".

"Сподіваюся, що чесна і відкрита позиція України і наведені факти будуть враховані нашими партнерами і соратниками по боротьбі і захисту демократії. Ми разом дамо відсіч цим брудним і небезпечним методам", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Азов" був сформований у травні 2014 року в Маріуполі. Восени того самого року батальйон був розширений до полку. У 2015 році особовий склад "Азову" був прийнятий за контрактом у Національну гвардію.

Бійці "Азову" брали участь у визволенні Маріуполя і сусідніх населених пунктів. Останнім часом особовий склад "Азову" був залучений до виконання бойових завдань на передовому рубежі оборони в районі Світлодарської дуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram