ГоловнаПолітика

Процес наступного обміну полоненими перебуває на вирішальному етапі, - Пристайко

Йдеться про обмін українців, утримуваних бойовиками на Донбасі, в Криму і РФ.

Процес наступного обміну полоненими перебуває на вирішальному етапі, - Пристайко
Вадим Пристайко
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що анонсований раніше обмін полоненими з Росією включатиме три групи людей. Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, цей обмін буде складнішим, ніж попередній.

"Цей процес перебуває на вирішальному етапі, але ні кількості людей, ні дати я вам не скажу. Цей обмін набагато складніший. Він складається з декількох груп, приблизно три групи людей, які хочемо обміняти", - сказав міністр.

Так Пристайко відповів на запитання, чи йдеться про обмін тих українців, які утримуються на Донбасі, або тих, хто перебуває на території окупованого Криму чи РФ.

На запитання, чи сигналізують про наближення звільнення вироки, які ухвалювалися останніми днями, як у Донецьку і Луганську, так і на підконтрольній території України, Пристайко відповів: "Це необхідна частина процесу".

Раніше Зеленський повідомив, що дата наступного обміну полоненими стане відома після зустрічі "нормандської четвірки". Президент очікує, що вона відбудеться в листопаді.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною у форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених ув'язнених Кремля. Серед них - 24 військовополонені українські моряки, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Едем Бекіров та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram