ГоловнаПолітика

Підозрюваний у вбивстві Бузини став членом громадської ради НАБУ

Двох членів РГК виключили за прогули.

Підозрюваний у вбивстві Бузини став членом громадської ради НАБУ
Фото: Александр Рудоманов

У раді громадського контролю НАБУ (РГК) відбулися зміни - замість Анатолія Мазура (ГО "Демократична сокира орди") і Володимира Мінька (ГО "Ветеранське братство"), яких виключили з РГК за прогули, до її складу увійшли Іван Ясинський (ГО "Демократична сокира орди") і Андрій Медведько (ГО "Союз ветеранів війни з Росією").

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Ясинський і Медведько набрали в три-чотири рази більше голосів, аніж найближчий суперник. За першого проголосували 4854 осіб, за другого - 3902.

Ясинський - фізособа-підприємець, займається консультуванням з питань інформатизації та комерційної діяльності, член партії "Демсокира".

Медведько в своїй автобіографії вказав, що очолює відділ експлуатації в ТОВ "Капітал Спецресурс". Він є одним із двох підозрюваних у вбивстві проросійського журналіста Олеся Бузини.

Рада громадського контролю - важливий орган, який забезпечує цивільний контроль за діяльністю НАБУ. Члени Ради, з-поміж іншого, входять до складу конкурсних комісій, які впливають на кадровий відбір у НАБУ. Членів ГРК обирають щороку.

Ще в 2017 році склад ГРК було сформовано на підставі рекомендацій громадської організації "Центр протидії корупції", проте тепер більшість у ній мають представники партії "Демсокира", заснованої кількома блогерами наприкінці 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram