ГоловнаПолітика

Порошенко відповів на заклик команди Зеленського підписати новий міжнародний договір

"Не потрібно винаходити велосипед. Його не існує".

Порошенко відповів на заклик команди Зеленського підписати новий міжнародний договір
Фото: EPA/UPG

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що найбільшою гарантією безпеки в сучасному світі є Вашингтонський договір, співпраця з НАТО і вступ до цієї організації якомога швидше.

Про це він заявив на конференції Київської територіальної організації партії.

"Зараз говорять, що нам потрібна потужна всеосяжна політика безпеки - угода, яка надійно захистить інтереси України. Як досвідчена в міжнародній політиці людина, нагадаю: були дві надійні оборонні угоди - Вашингтонський договір і Варшавський договір. Вашингтонський договір - чинний потужний договір безпеки. Підписаний у 1949 році країнами-членами НАТО. Підпишіть, приєднайтеся - і не потрібно винаходити велосипед. Його не існує", - зазначив Порошенко.

"Для цього треба в грудні поїхати на саміт, включити до порядку денного питання про План дій щодо членства України в НАТО. Якщо влада відмовляється це робити - значить, є інші мотиви. Завдання "Європейської Солідарності" - захищати рух України в НАТО не тільки балаканиною, а й конкретними справами. Не пропозиціями вислати інструкторів НАТО з країни, що розгортання місії НАТО в Україні не на часі - щоб не дратувати Путіна, а позицією поступового руху вперед", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram