ГоловнаПолітика

На Донбасі хочуть створити філію Міжнародного арбітражу

"Є маса нових можливостей, які можуть отримати розвиток саме на Донбасі".

На Донбасі хочуть створити філію Міжнародного арбітражу
Фото: Макс Требухов

У жовтні в Маріуполі відбудеться масштабний Міжнародний інвестиційний форум, на якому обговорюватимуть ідею створення фонду і програми щодо відновлення Донбасу. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак.

"У всіх переговорах ми говоримо про те, що боремося за припинення війни і не хочемо втрачати жодного дня. Одна із запорук успіху - це відновлення нормального життя, інфраструктури Донбасу", - зазначив Єрмак, при цьому він додав, що йдеться тільки про зруйновані будівлі. "Ми хочемо дати новий імпульс. Можливо, це буде новий «план Маршалла»", - говорить помічник Зеленського.

"Ми будемо відновлювати і розвивати її (інфраструктуру, - ред.), з огляду на сучасні тенденції, на те, що актуально. Є маса нових можливостей, які можуть отримати розвиток саме на Донбасі. Наприклад, ми обговорюємо ідею того, щоб саме на Донбасі вперше з'явилася філія Міжнародного арбітражу. Якісь нестандартні речі, які раніше всі організовували в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, ми хочемо перемістити в той регіон. Ми розмовляли з відомими спортсменами, що готові сьогодні надавати державну підтримку спортивних заходів, переміщатися поступово до Маріуполя, а потім і на території, які непідконтрольні сьогодні Україні", - розповів Єрмак.

За його словами, робочу групу з цього напряму вже створено.

"Її (робочу групу, - ред.) очолює прем'єр і формує пропозиції на інвестиційний форум. Ми серйозно готуємося, залучена навіть Академія наук. Деякі проєкти звучать дуже революційно. Думаю, що вони викличуть великий інтерес у потенційних інвесторів", - резюмував Єрмак.

Детальніше читайте в повній версії інтерв'ю "Андрій Єрмак: "Ми прийшли у владу залишити світлий слід в історії. Це - єдина мотивація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram