ГоловнаПолітика

У Зеленського пропонують альтернативу Будапештському меморандуму

Угода міститиме можливі наслідки за невиконання зобов'язань.

У Зеленського пропонують альтернативу Будапештському меморандуму
Фото: Макс Требухов

Урегулювання ситуації на Донбасі має закінчитися підписанням нового договору з Росією за участю міжнародних партнерів, який зафіксував би територіальну цілісність України. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак.

"У нас є ідея - зараз я кажу про це вперше - яка тепер лунає на різних переговорах, щоб урегулювання ситуації закінчилося підписанням масштабного міжнародного договору, в якому взяли б участь усі найбільші гравці: Сполучені Штати, Великобританія, Німеччина, Франція, Китай, які зафіксували б на роки, а краще на століття, наш суверенітет, територіальну цілісність", - розповів Єрмак.

Щоб цей документ не став неробочим на кшталт Будапештського меморандуму, він пропонує заснувати в Україні штаб-квартири міжнародних організацій.

"Пройшовши важкий трагічний шлях, ми як країна розуміємо, яке місце у світовому співтоваристві повинна зайняти Україна. Я вважаю, це було б величезним досягненням і проривом", - зазначив Єрмак.

На йому думку, також нова угода повинна прописати наслідки за її невиконання.

"Як юрист, під час укладання угоди я завжди дивився на пункти, які дадуть мені можливість відстоювати свої права, в тому числі в суді. От якщо підходити до міжнародного договору з такої позиції, а не для того щоб підписати гарний документ і випити потім шампанського, то він працюватиме", - резюмував помічник Зеленського.

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю "Андрій Єрмак: "Ми прийшли у владу залишити світлий слід в історії. Це - єдина мотивація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram