ГоловнаПолітика

Коломойський - Гонтаревій: "Розмови закінчилися, готуємося до суду"

Бізнесмен уточнив, що йдеться про захист честі та гідності в українських судах.

Коломойський - Гонтаревій: "Розмови закінчилися, готуємося до суду"
Игорь Коломойский
Фото: стопкадр видео

Олігарх Ігор Коломойський має намір судитися з ексголовою Національного банку України Валерією Гонтаревою.

Про це він заявив LB.ua, коментуючи інтерв'ю Гонтаревої, що вийшло напередодні на сторінках нашого видання, в якому вона звинуватила його в цькуванні.

"Я зараз консультуюся з юристами, ми на стадії передсудової підготовки", - сказав Коломойський.

Він уточнив, що йдеться про захист честі та гідності в українських судах.

"Звичайно, вона ж громадянка України, чого я за нею в інших судах (лондонському, - ред.) бігати буду", - додав бізнесмен.

Нагадаємо, вночі 17 вересня під Києвом дотла вигорів будинок Гонтаревої - його підпалили. Тижнем раніше її невістці (з якою в неї збігаються ім'я та прізвище) спалили автомобіль. А наприкінці серпня саму Гонтареву в Лондоні, де вона вже понад рік живе і працює, збила машина.

У підпалах Гонтарева підозрює свого давнього недоброзичливця - Ігоря Коломойського. "У мене навіть немає сумнівів! Уся ця бригада, вони не просто труять мене, але роблять це нахабно і ще й кепкують. Той самий Коломойський ходив на YES і розповідав, що я, мовляв, «обіцяв відправити за нею літак, а не машину» . Ці люди вже втратили людську гідність, вони гірші за криміналітет - ті хоча б дітей своїх ворогів не чіпають, а вони підпалюють автомобіль моєї невістки. Вони сміються в обличчя всій світовій спільноті. Історія з будинком - апофеоз", - заявила ексголова НБУ в інтерв'ю LB.ua.

18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку. Держава отримала 100% у його капіталі, а фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабінет Міністрів вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Ексвласники банку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, а також компанія Triantal investments LTD оскаржили в суді націоналізацію "ПриватБанку". Позов спрямований проти українського уряду і розглядається Окружним судом з червня 2017 року в закритому режимі. Всього в українських судах є понад 150 позовів щодо "ПриватБанку" від обох сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram