ГоловнаПолітика

Супрун заступилася за Гонтареву

"Перебуваючи на посаді, вона приймала рішення в інтересах українців, а не олігархів".

Супрун заступилася за Гонтареву
Фото: Макс Левин

Колишня керівниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун відреагувала на підпал будинку колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої і закликала не підтримувати тих, хто намагається легітимізувати напади, залякування й убивства громадян.

Про це Супрун написала на своїй сторінці у фейсбуці.

"Коли вбили Павла Шеремета - знайти і покарати замовників стало справою честі для його колег, близьких і друзів. Коли вбили Катерину Гандзюк - знайти і покарати замовників стало справою честі для її родичів, друзів та активістів з усіх куточків країни, яких об'єднали постійні напади з боку місцевих феодалів. Тепер, коли спалили будинок Валерії Гонтаревої і машину її невістки, а перед тим збили її машиною в Лондоні - за неї заступилися експерти у фінансовій сфері і представники міжнародних партнерів. Тому що перебуваючи на посаді, вона приймала рішення в інтересах українців, а не олігархів", - зазначила ексголова МОЗ.

Кого б не атакували покидьки, щоразу їм прекрасно вдається роз'єднати суспільство, вважає Уляна Супрун.

"Колишня керівниця Національного банку України Валерія Гонтарева неодноразово заявляла про погрози і обіцянки "розплати" від Коломойського. Тепер справа дійшла до фізичного насильства і підпалів. Комунікаційний супровід забезпечують професійні генератори інформаційного шуму і погроз - Портнов і Дубінський. Але ця історія не тільки про Валерію Гонтареву. Вона про будь-яку людину, яка наважиться чинити опір корупціонерам, злодіям чи вбивцям. А намагатися робити системні зміни і трансформації - означає чинити опір їм", - додала Супрун.

Колишня керівниця МОЗ нагадала, що її команда протягом майже всього періоду роботи отримувала "погрози, сфабриковані справи і позови з абсурдними вимогами". Вона закликала чинити опір спробам легітимізувати напади, залякування й убивства громадян.

"І пам'ятайте, щоразу коли ми сперечаємося через другорядне - покидьки отримують натхнення для майбутніх злочинів і вбивств", - підсумувала Супрун.

Нагадаємо, вночі 17 вересня Гонтаревій спалили будинок у селі Гореничі під Києвом. Поліція вважає причиною пожежі умисний підпал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram