ГоловнаПолітика

Комітет рекомендував Раді загалом прийняти зміни в закон про ВАКС

Рада забере в Антикорупційного суду 95% обвинувальних актів.

Комітет рекомендував Раді загалом прийняти зміни в закон про ВАКС
Анастасія Красносільська
Фото: Укринформ

Комітет з питань антикорупційної політики рекомендує Верховній Раді в другому читанні і загалом проголосувати за запропоновані президентом зміни до закону про Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська висловила надію, що в середу, 18 вересня, Рада швидко прийме цей проєкт закону, оскільки "він дуже потрібен, його чекають судді Вищого антикорупційного суду і всі ті громадяни України, які давно чекають справедливості в справах топкорупції".

Нагадаємо, Верховна Рада має намір внести зміни в закон про Вищий антикорупційний суд, щоб уникнути завалу в його роботі. Відповідний законопроєкт №1025 у першому читанні був прийнятий 10 вересня голосами 345 депутатів.

Згідно із запропонованими поправками, ВАКС залишать тільки ті справи, які розслідувалися Національним антикорупційним бюро. Це приблизно дві сотні обвинувальних актів.

Інші справи, які належать до підслідності цього суду, будуть розглядатися тільки в тому випадку, якщо вони зараховані до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дати початку роботи суду.

Нагадаємо, Антикорупційний суд в Україні почав роботу 5 вересня. Всі корупційні кримінальні провадження, як нові, так і ті, що вже слухаються в інших судах, повинні бути передані в ВАКС. Також суд повинен розглядати клопотання НАБУ і САП.

У перший день роботи ВАКС отримав 14 клопотань від НАБУ і САП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram