ГоловнаПолітика

Путін у розмові із Зеленським звинуватив Україну в обстрілі мирного населення і зажадав особливого статусу для "ДНР" і "ЛНР"

Росія оприлюднила свою версію розмови президентів.

Путін у розмові із Зеленським звинуватив Україну в обстрілі мирного населення і зажадав особливого статусу для "ДНР" і "ЛНР"
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін у розмові з президентом України Володимиром Зеленським звинуватив українських військових в обстрілі мирного населення і зажадав особливого статусу для "ДНР" і "ЛНР".

Про це йдеться на сайті Кремля.

"Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення. Підтверджено також виняткову важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання "ДНР" і "ЛНР" особливого статусу", - сказано в комюніке за підсумками телефонної розмови.

Путін закликав до "конструктивного діалогу", в тому числі в рамках Тристоронньої контактної групи, яка веде переговори в Мінську.

Також Кремль повідомив, що під час розмови обговорили активізацію роботи з повернення утримуваних осіб і перспективи Нормандського формату.

Нагадаємо, телефонна розмова відбулася за ініціативою Зеленського у зв'язку із загибеллю чотирьох українських військових біля Павлополя. Президент України заявив, що попросив Путіна "вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей".

Зеленський сподівається незабаром провести саміт лідерів Нормандської четвірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram