ГоловнаПолітика

Прокуратура АР Крим заочно повідомила ексголову Генічеської РДА про підозру в фінансуванні "Самооборони Криму"

Сейтумер Німетуллаєв надавав бойовикам і спецслужбам РФ приміщення готелю і кафе в селищі Чонгар.

Прокуратура АР Крим заочно повідомила ексголову Генічеської РДА про підозру в фінансуванні "Самооборони Криму"

Прокуратура АР Крим заочно повідомила колишнього голову Генічеської районної державної адміністрації Херсонської області Сейтумера Німетуллаєва про підозру у фінансуванні бойовиків "Самооборони Криму".

Про це йдеться на сайті прокуратури АР Крим.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим під час досудового розслідування у кримінальному провадженні отримано достатньо доказів для повідомлення громадянину України Н. про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 260 (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Під час слідства встановлено причетність Німетуллаєва до фінансування в лютому-березні 2014 року російського збройного формування "Самооборона Криму".

Також встановлено, що він надавав приміщення готелю і кафе, розташовані в селищі Чонгар, у користування бойовикам "Самооборони Криму" і спецслужбам РФ для організації їхнього штабу і місця проживання.

Нагадаємо, в червні на КПВВ "Каланчак" затримали бойовика "Самооборони Криму", який хотів відновити український паспорт, щоб виїхати за кордон.

Минулого року ГПУ повідомила, що встановила дані 900 членів організації "Самооборона Криму".

23 лютого 2014 року було створено 10 рот так званої "самооборони" Криму. Після формування російських органів "влади" вона перетворилася на державну казенну установу й увійшла до складу Служби з мобілізаційної роботи при російському уряді півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram