ГоловнаПолітика

В "амбарній книзі" Партії регіонів немає підпису Манафорта, - Луценко

Навпроти прізвища американського політтехнолога стоїть підпис нардепа Геллера.

В "амбарній книзі" Партії регіонів немає підпису Манафорта, - Луценко
Фото: Макс Левин

У так званій "амбарній книзі" Партії регіонів навпроти прізвища американського політтехнолога і консультанта Віктора Януковича Пола Манафорта стоїть підпис народного депутата Євгена Геллера.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі Радіо НВ.

"У "чорній касі" навпроти прізвища Манафорта стоїть підпис чинного депутата Верховної Ради, громадянина України Геллера. Цей факт встановлено експертизою, і цього не міг не знати пан [Артем] Ситник [глава Національного антикорупційного бюро, - Ред.], оголошуючи, що є докази отримання цих коштів безпосередньо Манафортом", - сказав глава ГПУ.

Водночас Луценко підкреслив, що існують інші докази проти Манафорта.

"З офшорних юрисдикцій він отримував кошти, схожі на ті (за обсягами), про які йшла мова у "чорній касі", але сама "чорна каса" не могла бути таким доказом", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, у 2016 році Лещенко опублікував одну сторінку з книги "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, виходячи з якої загальна сума витрат на політичні потреби клану Януковича становила понад $66 мільйонів.

У матеріалах "чорної бухгалтерії" ПР також виявилося прізвище Пола Манафорта - американського політтехнолога, який на той час очолював передвиборний штаб нинішнього президента США Дональда Трампа.

11 травня 2019 року особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані назвав депутата Верховної Ради Сергія Лещенка "ворогом" глави Білого дому.

Лещенко відповів, що Джуліані став жертвою дезінформації з боку глави ГПУ Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram