ГоловнаПолітика

НАЗК знову відкрило реєстр корупціонерів, - Opendatabot

За останніми даними, в Україні налічують 26 863 людей, які вчинили корупційні правопорушення.

Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило реєстр корупціонерів.

Про це повідомляє портал Opendatabot.

Зазначають, що торік реєстр корупціонерів публікувало Міністерство юстиції, а півроку тому цей обов'язок перейшов до НАЗК.

"Так, останнє оновлення реєстру на порталі відкритих даних відбулося 25 червня 2019 року. Минулого тижня ми повідомили, що реєстр корупціонерів більше не оновлюється. Нас підтримало більшість колег-журналістів, які поширили інформацію про це. У відповідь Мін'юст прокоментував, що зараз реєстром корупціонерів займається НАЗК. НАЗК, у свою чергу, повідомило, що людину можна перевірити на їхньому сайті. Попри це, вже сьогодні реєстр корупціонерів з'явився на державному порталі відкритих даних. НАЗК відкрило реєстр, і це прекрасно", - йдеться в повідомленні.

Згідно з оновленими даними, в Україні налічують 26 863 людей, які вчинили корупційні правопорушення.

"Найпопулярнішим корупційним правопорушенням є порушення вимог фінансового контролю (2115 справ). На другому місці - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі (154 справи) і порушення вимог до запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (88 справ)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, НАЗК відкрило єдиний реєстр корупціонерів 6 лютого 2019 року. Він містить інформацію про осіб, яких притягнуто до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної або цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, а також про юридичних осіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв'язку з вчиненням корупційного правопорушення. Людина, яка скоїла корупційне правопорушення як мінімум протягом трьох років, не має права займати державні посади.

29 липня повідомлялося, що Мін'юст перестав вносити відповідні зміни в реєстр у форматі відкритих даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram