ГоловнаПолітика

Зеленський підписав закон про зелені номери для електрокарів

Закон набуде чинності на початку 2020 року.

Зеленський підписав закон про зелені номери для електрокарів
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зелені номери для електромобілів №10405. Про це повідомляється на сайті парламенту.

Цей закон Верховна Рада ухвалила 11 липня. У пояснювальній записці до документа йдеться, що однією з проблем, яка гальмує розвиток електромобільності в Україні, є питання обладнання місць для паркування і зарядки електромобілів, відсутність відповідних дорожніх знаків.

Після ухвалення закону Верховна Рада доручила МВС, Мінекономрозвитку, Мінрегіону, Міністерству охорони здоров'я, ДСНС протягом півроку після офіційної публікації документа ввести номери для електромобілів з зеленим кольором шрифту, а також встановити вимоги до паркомісць для електрокарів; ввести дорожні знаки "Для електромобілів", "Крім електромобілів", "Станція зарядки електромобілів".

Штраф за зупинку або стоянку авто на місці для електромобілів або створення перешкод водіям електрокарів передбачено у розмірі 340-510 грн. Інспекторам з паркування надається право у такому випадку затримати автомобіль порушника, у тому числі за допомогою евакуатора.

Раніше повідомляли, що Президент Володимир Зеленський схвалив повернення "зеленого" тарифу для домашніх СЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram