ГоловнаПолітика

В Окружному адмінсуді Києва проводять обшуки

НАБУ і ГПУ розслідують дії Павла Вовка і низки суддів.

Фото: sud.ua

Національне антикорупційне бюро спільно з Генеральною прокуратурою проводить обшуки в Окружному адмінсуді Києва. Про це повідомило джерело LB.ua.

Обшуки відбуваються в цей момент. Причину наразі уточнюють.

Пресслужба НАБУ офіційно підтвердила факт обшуків.

"Детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ здійснюють санкціоновані обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних злочинів головою [Павлом Вовком] і окремими суддями ОАСК. Зараз це вся інформація, яку ми можемо повідомити, враховуючи необхідність збереження таємниці слідства", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Фото: sud.ua

Нагадаємо, в травні 2017 року в цьому суді НАБУ також проводила обшуки. Суддя Євген Аблов пов'язував їх з розглядом двох справ проти НАБУ: про оскарження створення громадської ради при НАБУ; про оскарження призначення заступника голови НАБУ.

Відтоді суд встиг набути слави найскандальнішого суду в Україні. Цей суд приймав такі рішення: відновити Романа Насірова на посаді голови ДФС, заборонити Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, скасувати націоналізацію ПриватБанку на прохання Коломойського, зупинити перейменування УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram