ГоловнаПолітика

Затриманому ексочільнику одеської поліції Головіну повідомили про підозру (оновлено)

Головіна і трьох його поплічників підозрюють у розкраданні речдоків на 50 млн грн.

Затриманому ексочільнику одеської поліції Головіну повідомили про підозру (оновлено)
Дмитрий Головин
Фото: Алексей Степанов/368.media

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику Нацполіції Одеської області Дмитру Головіну, затриманому напередодні за підозрою в корупції.

Про це повідомила пресслужба САП у фейсбуці.

Зазначається, що Головіну, а також ще одному затриманому, повідомлено про підозру за ч.5. ст 191 Кримінального кодексу (заволодіння чужим майном через зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєне за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах). Прокурори САП разом з детективами Національного антикорупційного бюро також підготували клопотання про застосування щодо підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"11 листопада 2017 року було встановлено групу осіб, яка за попередньою змовою з працівниками правоохоронних органів завезла на територію України, а саме в зону діяльності митного поста "Одеса-центральний" Одеської митниці ДФС, сім контейнерів з тютюновими виробами. Надалі співробітники Генпрокуратури зазначені тютюнові вироби вилучили в ході обшуку морського терміналу й помістили на склад, що розміщений в Одесі, для подальшого зберігання. У серпні 2018 року кримінальне провадження було передано в органи Національної поліції Одеської області для подальшого розслідування. Керівництво ГУ Нацполіції Одеської області дало вказівку про переміщення тютюнових виробів на склади приватних структур, з керівниками яких Головін і його заступник вступили в злочинну змову", - повідомили в САП подробиці розслідування.

Через якийсь час тютюнові вироби з приватного складу зникли.

"Як було встановлено в ході слідства, схема з «переможним» вилученням високоліквідних товарів правоохоронцями та подальше передавання їх на зберігання є поширеною схемою ввезення нерозмитнених товарів до України, яка закінчується, зазвичай, «знищенням на підставі постанови суду» відповідних товарів або їх «утратою», - зазначили в САП.

Триває досудове розслідування. Правоохоронці розшукують заступника Головіна, щоб вручити йому підозру.

Також установлено, що керівник підприємства, якому були передані тютюнові вироби, переховується за кордоном.

Оновлення 21:31. Правоохоронці викрили чотирьох осіб, причетних до незаконного заволодіння великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених з незаконного обігу.

Пресслужба НАБУ повідомляє, що мова йде про колишнього начальника ГУ Нацполіції в Одеській області (з вересня 2016 по квітень 2019), колишнього першого заступника начальника ГУ Нацполіції в Одеській області та двох керівників приватних компаній. Затримано двоє осіб.

Усім їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Двох людей, в тому числі ексглаву поліції в Одеській області, затримали в порядку ст. 208 КК України. Вирішується питання про обрання всім підозрюваним запобіжного заходу.

У НАБУ повідомили, що, як встановило слідство, підозрювані випустили в незаконний обіг партію контрафактної тютюнової продукції обсягом в 7 морських контейнерів. Ринкова вартість такої партії на "чорному ринку" може сягати 50 млн гривень.

Нагадаємо, Головін очолив ГУ НП в Одеській області 2016 року. До цього він був начальником Департаменту карного розшуку Національної поліції та начальником кримінальної поліції ГУ НП у Київській області.

За роки роботи Головіна в Одесі сталося багато резонансних злочинів, як-от, наприклад, замах на активіста Олега Михайлика у вересні 2018 року.

23 квітня 2019 року Головін повідомив про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram