ГоловнаПолітика

Порошенкові на допиті в ДБР вручили нову повістку

Сьогодні експрезидент давав пояснення щодо продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Порошенкові на допиті в ДБР вручили нову повістку
Фото: telegram/Petro Poroshenko

Державне бюро розслідувань завершило допит п'ятого президента України Петра Порошенка.

Про це повідомив голова ДБР Роман Труба в своєму Telegram-каналі о 14:50.

"Незважаючи на те, що представники експрезидента постійно змінюють свої рішення, я вітаю крок Петра Порошенка, який в останній момент усе-таки знайшов можливість і прийшов на допит", - написав він.

Труба також повідомив, що Порошенкові на допиті вручили ще одну повістку.

"Отже: перший допит відбувся. На черзі - інші, повістку Петро Порошенко вже отримав. Конструктивна співпраця всіх учасників провадження дозволить знизити політичний градус і працювати винятково в правовій площині", - додав Труба.

Порошенко уточнив журналістам, що на допиті він давав пояснення щодо продажу заводу "Кузня на Рибальському", повідомляють "Українські новини".

Крім того, за його словами, ДБР веде розслідування проти телеканалу "Прямий".

"Це тиск на свободу слова", - заявив Порошенко.

Він також розповів, що сьогоднішній допит завершився близько 17:00 і тривав 1,5 години. "Сьогодні ми надали пояснення, які були передані і в письмовому вигляді", - зазначив експрезидент.

Порошенко звинуватив ДБР у незаконній співпраці з колишнім заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрієм Портновим.

"Він (Портнов) на сьогоднішній день виконує функції чогось середнього між пресагентом і куратором, який закидає відповідними заявами ДБР", - пояснив Порошенко. Він також заявив, що ДБР допускає витік матеріалів слідства, які передаються Портнову і представникам Росії.

Нагадаємо, в середу, 24 липня, Порошенко прийшов у ДБР, щоб попросити провести допит на день раніше "у зв'язку з довгостроковою відпусткою". Труба заявив, що для цього не потрібно було приходити до директора ДБР, а достатньо було звернутися через адвокатів до слідчого. Він також повідомив, що Порошенкові відмовили в перенесенні допиту.

Сьогодні, 25 липня, директор ДБР Труба заявив, що Порошенко не прийшов на призначений допит, але через 25 хвилин після цього Порошенко несподівано з'явився в ДБР.

У травні колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов заявив про подання в ДБР та інші правоохоронні органи більш ніж 10 заяв нібито про злочини Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram