ГоловнаПолітика

Зеленський: Коломойський буде вкладатися в інфраструктуру Донбасу, але він ще про це не знає

Президент розповів, про що домовився з Пінчуком, Ахметовим і Коломойським.

Зеленський: Коломойський буде вкладатися в інфраструктуру Донбасу, але він ще про це не знає
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський домовився з бізнесменами про фінансування низки проектів.

Про це він розповів на зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві, передають "Українськi Новини".

"Я недавно запропонував власникам великого бізнесу Рінату Ахметову, Віктору Пінчуку, Ігорю Коломойському - з іншими я поки не зустрівся, десь ховаються, але збираюся, - і вони беруть на себе відповідальність за вирішення конкретних питань. Пан Пінчук забезпечить квартирами 24 сім'ї наших полонених моряків і далі буде опікуватися проблемами соціальної допомоги всім військовослужбовцям. Це наша домовленість. З паном Ахметовим ми не тільки дійшли порозуміння щодо формули "Роттердам+", а й домовилися, що він буде вкладати кошти в медицину й інвестуватиме в дороги та інфраструктуру Донбасу. Пан Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає", - сказав Зеленський.

При цьому він запевнив, що "не обіцяв олігархам ніяких преференцій".

Усього, за словами Зеленського, для відновлення інфраструктури Донбасу та його реінтеграції необхідно понад 300 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше Зеленський говорив, що розраховує на допомогу великого бізнесу в відбудові Донбасу. Він говорив, що в липні проведе низку зустрічей із бізнесменами, щоб обговорити інвестиції.

Попередній президент Петро Порошенко говорив, що Україна має намір просити країни Євросоюзу взяти шефство над містами Донбасу. Німеччині, наприклад, пропонували Краматорськ, Греції - Маріуполь, Великобританії - Волноваху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram