ГоловнаПолітика

В останній день реєстрації документи в ЦВК подали 1200 кандидатів

25 червня ЦВК оприлюднить весь список кандидатів, а наступного дня затвердить форму, колір і текст бюлетенів.

В останній день реєстрації документи в ЦВК подали 1200 кандидатів
Татьяна Слипачук
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія в останній день прийому документів для реєстрації кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради одержала 1200 заяв.

Про це повідомила в Фейсбуці голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Вона зазначила, що традиційно великий наплив охочих завжди припадав на останній тиждень реєстрації.

"Учорашній день завершився для багатьох працівників ЦВК, у тому числі і для мене, чи не о другій годині ночі. Не здивуюся, якщо деякі навіть залишилися ночувати на роботі. Причиною цього став останній день прийому документів для реєстрації кандидатів на позачергових виборах народних депутатів України. Як свідчить досвід попередніх виборів, великий наплив охочих завжди припадав на останній тиждень реєстрації. Але ця кампанія перевершила всі очікування. У силу об'єктивних і суб'єктивних причин, в останній день реєстрації пакет документів подали близько 1200 кандидатів в одномандатних виборчих округах. При цьому до 20 червня заяв було трохи більш ніж 2000. І це я ще не кажу про списки кандидатів у загальнодержавному виборчому окрузі", - написала Сліпачук.

Вона також зазначила, що останній день прийому документів ускладнився "мінуванням" і очікуванням рішення Конституційного Суду.

"Тепер у нас є п'ять днів, щоб опрацювати і прийняти рішення щодо кожного пакета документів. 25 червня ми оприлюднимо весь список кандидатів у депутати, а наступного дня затвердимо форму, колір і текст виборчих бюлетенів у загальнодержавному й одномандатних виборчих округах", - додала Сліпачук.

Голова ЦВК також анонсувала прес-конференцію на 26 червня.

Нагадаємо, чергові вибори в Раду повинні відбутися 27 жовтня 2019 року.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів на 21 липня. Підставою для розпуску було зазначено відсутність коаліції. 24 травня депутати Верховної Ради від "Народного фронту" оскаржили указ Зеленського про розпуск парламенту.

20 червня КС визнав розпуск Ради конституційним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram