ГоловнаПолітика

У Шуфрича знайшли незадекларованих активів на 27 млн гривень

У декларації за 2016 рік нардеп не вказав вартість двох земельних ділянок, двох житлових будинків і шести квартир.

У Шуфрича знайшли незадекларованих активів на 27 млн гривень
Фото: Макс Требухов

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час перевірки декларацій народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Нестора Шуфрича виявило ознаки декларування недостовірної інформації на понад 27 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Так, Шуфрич у декларації за 2016 рік не вказав вартість двох земельних ділянок, двох житлових будинків і шести квартир. Відомості про ще одну ділянку в деклараціях депутата взагалі відсутні.

Подаючи декларацію за 2017 рік, депутат уже вказав інформацію про вартість квартир. "Зате вартість двох орендованих у цьому році автомобілів не вказав, хоча вона була присутня в договорах оренди, а отже, відома депутатові", - відзначають у НАЗК.

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації депутата за 2016 рік становить понад 14 млн гривень, а за 2017 рік - понад 13 млн гривень.

"Відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлено статтею 366-1 Кримінального кодексу України", - нагадали в Нацагентстві.

Про виявлені правопорушення НАЗК поінформувало Національне антикорупційне бюро.

Нагадаємо, Шуфрич балотується на вибори в Раду від партії "Опозиційна платформа - За життя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram