ГоловнаПолітика

Зубко побоюється відсутності реформи децентралізації в новій коаліційній угоді

Коаліційна угода - основа роботи уряду, нагадав віце-прем'єр.

Зубко побоюється відсутності реформи децентралізації в новій коаліційній угоді
Фото: Макс Требухов

Коаліційна угода - обов'язкова умова роботи уряду, тому її обов'язково повинна затвердити парламентська більшість, навіть якщо більшість сформує одна партія. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив віце-прем'єр, міністр ЖКГ Геннадій Зубко.

"Ми повинні мати коаліційну угоду або план дій, затверджений більшістю, навіть якщо більшість буде створено однією політичною силою. Будь-який уряд працює над виконанням виключно коаліційної угоди. Уряд призначається парламентом саме для виконання його завдань. І під час визначення програмного документа до уваги потрібно брати не тільки зобов'язання українського парламенту перед людьми, а й зовнішні - це напрямок євроінтеграції, вступ у НАТО, прописані в Конституції", - зазначив Зубко.

Крім того, він висловив побоювання, що в коаліційну угоду парламенту наступного скликання можуть не потрапити реформа децентралізації і питання енергоефективності. При тому що на сьогодні створено вже 900 громад, усього їх має бути 1406.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Геннадій Зубко: «Балотування у ВР – не останній хрестовий похід, щоб тільки залишитись у політиці»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram