ГоловнаПолітика

"Голос" відкликав двох кандидатів у депутати через співпрацю з проросійськими силами

"Кандидати не відповідали критеріям відбору".

"Голос" відкликав двох кандидатів у депутати через співпрацю з проросійськими силами
Фото: Анна Стешенко

Партія Святослава Вакарчука "Голос" відкликала двох кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах. Про це повідомила сьогодні прес-служба політичної сили.

Згідно з повідомленням, кандидати виключені зі списку через невідповідність їхньої попередньої політичної діяльності критеріям політсили.

Кандидат у Волинській області Тарас Шкітер (висувався по округу №22, Волинська обл.) Виключений на підставі доказів журналістів руху "Чесно" про те, що він був пов'язаний з діяльністю партії "Український вибір" Віктора Медведчука в Луцьку.

Прізвище кандидата Євгена Кугуки (висувався по округу №217, Київ) активісти виявили в списках партії "Опозиційний блок" на позачергових парламентських виборах 2014 року.

У партії "Голос" підкреслили, що ці факти суперечать принципам, якими політсила керується під час вибору всіх кандидатів.

"Є червоні лінії, які ми не перетнемо. Зокрема, приналежність до проросійських сил або співпраця з ними. Для нас це неприйнятно. Ми виступаємо за європейське майбутнє України, а ці люди схилялися до зворотного вектору", - зазначила антикорупційна активістка Олександра Устінова (№5 у виборчому списку "Голосу").

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради призначені на 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram