ГоловнаПолітика

Ляшко увірвався на засідання Кабміну і влаштував скандал через Коболєва

"На якій підставі ви продовжили контракт злодюги Коболєва?"

Ляшко увірвався на засідання Кабміну і влаштував скандал через Коболєва
Фото: Youtube / Кабмин Украины

Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко увірвався зі своїми депутатами на засідання Кабінету Міністрів і влаштував скандал через плани уряду продовжити контракт з головою правління "Нафтогазу України" Андрієм Коболєвим.

"На якій підставі ви продовжили контракт злодюги Коболєва?" - звернувся він до голови Кабміну.

"Наша вимога до уряду - не продовжувати контракт з головою "Нафтогазу" Коболєвим, поки півтора мільярда гривень премій, які вони собі виписали, вивели в офшори, не повернуться в Україну", - заявив Ляшко після перепалки з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Прем'єр у відповідь сказав, що Ляшко зі своєю недоторканністю вчинив "меганекультурно", увірвавшись на засідання уряду.

Після цього суперечка перейшла на пенсії, соціалку і комунальні тарифи.

"Що стосується "Нафтогазу". Рішення про цей контракт було прийнято 13 квітня 2016 року, підписав його колишній міністр економіки. Я заявив ще наприкінці минулого року, що на таких умовах контракт продовжений не може бути. А він був укладений таким чином, що якби достроково розірвати, ми програли би всі суди і виплати були не в мільйонах, а в мільярдах. Тому ми прийняли рішення, що цей договір не буде продовжений", - сказав Гройсман урешті-решт.

При цьому він наголосив, що буде підписано новий договір зі зниженою зарплатою.

Прем'єр нагадав, що Ляшко зареєстрував постанову з вимогою зобов'язати керівництво "Нафтогазу" повернути до держбюджету 45 млн євро премії, і запропонував урегулювати це питання в парламенті.

Нагадаємо, контракт з Коболєвим і іншими членами правління буде продовжено на один рік - до 20 березня 2020 року.

Кабінет Міністрів погодив з наглядовою радою "Нафтогазу" три ключові умови, на яких продовжується контракт з правлінням компанії.

Це створення сертифікованого оператора ГТС з 1 січня 2020 року, збільшення видобутку природного газу до 18 млрд кубометрів і відсутність у менеджменту будь-яких бонусів, винагород і зниження зарплати вдвічі порівняно з попереднім контрактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram