ГоловнаПолітика

Денісова показала умови утримання Вишинського

Вишинський скарг до умов утримання не пред'являв.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова показала умови утримання керівника "РІА Новини-Україна" Кирила Вишинського в Лук'янівському слідчому ізоляторі.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Омбудсмен повідомила, що у вівторок Вишинського відвідав співробітник департаменту національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини для моніторингу умов його утримання.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Напередодні адвокат Вишинського поширив інформацію про те, що громадянин України перебуває в Лук'янівському СІЗО в камері без електрики і матраца.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

"За результатами перевірки виявлено, що приміщення, де міститься Кирило Вишинський, світле (два вікна), електрифіковане і чисте, має централізоване опалення та водопостачання. Питною водою, побутовими речами та посудом чоловік забезпечений. Вишинський має окреме спальне місце і чисту постіль", - написала Денісова в фейсбуці.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Вона підкреслила, що умови утримання відповідають вимогам законодавства, скарг ув'язнений не пред'являв.

Раніше сьогодні омбудсмен РФ Москалькова вилетіла до Києва, щоб брати участь в суді у справі Вишинського.

Судове засідання у Верховному Суді розпочнеться о 10.00 20 березня.

Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "Державна зрада".

Український омбудсмен Людмила Денісова протягом двох років ні разу не змогла відвідати українських політв'язнів в Росії - Павла Гриба, Станіслава Клиха, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, військовополонених моряків або інших ув'язнених - оскільки служба виконання покарань РФ не давала на це дозволу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram