ГоловнаПолітика

Денісова відвідала Вишинського в Київському СІЗО

"Скарг на здоров'я він не має. Кирило очікує лише на стоматологічну допомогу".

Денісова відвідала Вишинського в Київському СІЗО
Денисова посетила Вышинского в Киевском СИЗО
Фото: скриншот видео

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час візиту до Київського слідчого ізолятора в неділю відвідала підозрюваного в державній зраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Під час моніторингового візиту до Київського слідчого ізолятора відвідала камеру Кирила Вишинського. Особисто переконалася, що скарг на здоров'я він не має. Кирило очікує лише на стоматологічну допомогу", - написала Денісова.

Вона також повідомила, що на її запитання, чи буде Вишинський голосувати на виборах президента України, він відповів, що "скористається своїм конституційним правом".  

Нагадаємо, 15 травня 2018 року СБУ спільно з прокуратурою Криму викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіаструктур. Також був затриманий керівник "РИА Новости-Украина" Кирило Вишинський. У ході обшуку в нього були виявлені російські державні нагороди та паспорт громадянина РФ. Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

16 травня Вишинського привезли в Херсон, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував Вишинському строк утримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

6 березня 2019 року прокуратура АР Крим скерувала до Подільського суду Києва обвинувальний акт щодо Вишинського для розгляду по суті. 14 березня він був етапований до Києва з Херсона.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram