ГоловнаПолітика

Кислиця на Радбезі ООН порівняв російського постпреда з Шалтаєм-Болтаєм

Заступник голови українського МЗС процитував "Алісу в Країні Чудес" Льюїса Керролла.

Кислиця на Радбезі ООН порівняв російського постпреда з Шалтаєм-Болтаєм
Фото: пресс-центр МИД

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН порівняв заступника постійного представника Росії при ООН Дмитра Полянського з Шалтаєм-Болтаєм, повідомляє Укрінформ.

Полянський в своєму виступі на спецзасіданні Ради Безпеки ООН до п'ятої річниці окупації Криму заявив, що свідчення про тортури і порушення прав людини і гуманітарного права на окупованому півострові - це "казки" в дусі "Аліси в Країні Чудес".

На це представник українського МЗС парирував: "Спеціально для російського джентльмена, який настільки в захваті від Льюїса Керролла, маю іншу цитату: "Не хочу бути серед божевільних", - сказала Аліса. "Цьому ніяк не зарадиш", - сказав Кіт. "Це мої відчуття, коли вас слухаю".

Кислиця додав: "Мені здається, що ваш улюблений персонаж - не Аліса, а Шалтай-Болтай, який говорив: "Коли я вимовляю слово, мова йде лише про те, який сенс я вкладаю в нього". Так і в ваших словах не йшлося про дійсний сенс Статуту ООН, Будапештського меморандуму, або міжнародного права".

Український дипломат нагадав російському представнику і інші слова англійського письменника: "Завжди говоріть правду. Думайте перед тим, як говорити, а сказавши - запишіть, що сказали".

"Це дуже слушна порада для вас на наступний раз, коли ви вирішите цитувати Льюїса Керролла", - зазначив Кислиця.

Він нагадав присутнім, що в Україні немає жодного внутрішнього конфлікту - тільки пряма агресія Росії.

Як повідомлялося, 15 березня Рада Безпеки ООН обговорює ситуацію в тимчасово окупованому Криму. Засідання присвячене п'ятій річниці окупації і проходить у форматі Арріа, тобто на нього запрошені не тільки члени Радбезу, а й представники інших держав-членів ООН та неурядових організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram