ГоловнаПолітика

Французькому політику Маріані вручили медаль на честь п'ятиріччя анексії Криму

Тьєррі Маріані відомий своєю активною проросійською позицією.

Французькому політику Маріані вручили медаль на честь п'ятиріччя анексії Криму
​Тьерри Мариани
Фото: Радио Свобода

Президенту асоціації «Франко-російський діалог» Тьєррі Маріані, який приїхав до анексованого Криму, 14 березня вручили ювілейну медаль, присвячену п'ятиріччю російської анексії півострова.

Як повідомляють російські ЗМІ, медаль вручив спікер російського парламенту Криму Володимир Константинов, передає Крим.Реалії.

Константинов наглосив, що вручає Маріані медаль на знак його "внеску в розвиток кримсько-французьких відносин", інформує російське інформагентство ТАСС.

Як повідомив голова комітету кримського парламенту з санаторно-курортного комплексу та туризму Олексій Черняк, Маріані став першим політиком, який отримав таку ювілейну медаль.

Російський парламент Криму заснував ювілейну медаль на честь п'ятої річниці анексії півострова в грудні 2018 року. Повідомлялося, що медаль буде вручатися як громадянам Російської Федерації, так і іноземцям.

Міністерство закордонних справ України 14 березня засудило поїздку групи французьких політиків до анексованого Криму.

Тьєррі Маріані відомий своєю активною проросійською позицією. Під час перебування депутатом він неодноразово очолював парламентські делегації під час поїздок до Криму. У березні 2018 року Маріані знову приїжджав на півострів як спостерігач на президентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram