ГоловнаПолітика

Меджліс кримськотатарського народу закликав голосувати за Порошенка

Кримчан закликають брати участь у виборах на виборчих дільницях, розташованих на материковій частині України.

Меджліс кримськотатарського народу закликав голосувати за Порошенка

Меджліс кримськотатарського народу висловив підтримку чинному президентові України Петру Порошенку та закликав громадян України на виборах 31 березня "підтримати голосуванням кандидатуру Порошенка для вибору президентом України на новий термін".

Відповідний документ оприлюднив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

У рішенні Меджлісу кримськотатарського народу "Про вибори Президента України 31 березня 2019 року" повідомляється, що результати виборів "будуть мати надзвичайно важливе значення для відновлення суверенітету і територіальної цілісності незалежної України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що включають Крим і Севастополь, гарантований і вільний розвиток української нації, кримських татар і всього українського суспільства".

У документі зазначається, що члени Меджлісу "переконані в тому, що найбільш значущим критерієм в оцінці кандидатів у президенти України є їхня здатність мобілізувати українське суспільство на відсіч російській агресії та почати процес відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що включають Крим і Севастополь".

Також наголошується, що Росія "з метою отримання бажаних для Кремля результатів майбутніх виборів і дезінтеграції українського суспільства у важкий для нього час широко використовує явні і приховані механізми впливу на виборчий процес виборів президента України".

Меджліс також закликав кримчан брати участь у виборах на виборчих дільницях, розташованих на материковій частині країни.

Рефат Чубаров наголосив, що рішення Меджлісу кримськотатарського народу «Про вибори Президента України 31 березня 2019 року» розглядалося на засіданні Меджлісу кримськотатарського народу 27 січня 2019 року. Після офіційної реєстрації Петра Порошенка кандидатом у президенти України, ухвалене раніше за основу рішення було надіслане членам Меджлісу кримськотатарського народу для внесення ними можливих доповнень і змін. Документ був ухвалений і підписаний 27 лютого 2019 року.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія вночі проти 8 березня затвердила фінальний список кандидатів у президенти. Він міститиме імена 39 чоловік.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram