ГоловнаПолітика

Тимошенко: нова податкова реформа допоможе вилучити з тіні 47% коштів

Політик нагадала, що 32% бюджету України становить борг держави.

Тимошенко: нова податкова реформа допоможе вилучити з тіні 47% коштів
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що знає, де знайти ресурси, необхідні для передбаченого Новим курсом підвищення рівня життя українців. Про це вона заявила під час прямого ефіру на телеканалі «Україна».

«Ми знаємо до копійки, як скласти бюджет після перемоги на виборах, щоб мати можливість виконувати зобов'язання, які беремо перед людьми», - сказала вона.

За її словами, залучити додаткові кошти дозволить введення нової податкової системи.

«Якщо ми приймаємо податкову систему, яка прописана в Новому економічному курсі, ми зможемо 47% вилучити з тіні і це додаткові доходи в бюджет», - пояснила голова партії.

Юлія Тимошенко також нагадала, що 32% бюджету України «становить борг держави, створений штучно на базі фінансових пірамід».

«Ми скоро вже будемо мати борг, як ВВП країни», - обурилася політик і додала, що розвантажити бюджет можна буде за рахунок оптимізації боргових зобов'язань України.

Юлія Тимошенко переконана, виконання передбачених Новим курсом механізмів за кілька років дозволить підвищити доходи українців до рівня Польщі. Окремі кроки - як підвищення мінімальної пенсії до прожиткового мінімуму в 4425 грн - будуть зроблені в перші після виборів місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram