ГоловнаПолітика

Тимошенко вважає 3,5 грн за кубометр газу реальною ціною

Зараз ціна становить 8,55 грн/куб.

Тимошенко вважає 3,5 грн за кубометр газу реальною ціною
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Знизити ціну на газ до 3,5 грн за кубометр для населення абсолютно реально, вважає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Про це вона заявила під час програми «Головна тема. Вибір» на телеканалі «Україна».

«Добути газ, транспортувати до людей, заплатити податки і додати 30% рентабельності - це 3 грн 50 коп. за кубометр газу. Сьогодні українцям виставляють 8 грн 55 коп. за кубометр. Це нечесно, глибоко корупційно і абсурдно з економічної точки зору», - заявляє Тимошенко.

За словами політика, «в ціну газу закладена і заробітна плата Голови НАК «Нафтогазу», яка становить 2 мільйони грн на місяць, і відкати, і корупційні націнки».

Лідер «Батьківщини» наполягає: треба притягнути до кримінальної відповідальності всіх корупціонерів, які очолюють газову галузь. А також - демонополізувати імпорт газу, встановити чесні правила в сфері його видобутку і направити українське паливо виключно на потреби населення.

Юлія Тимошенко вважає рішення Окружного адміністративного суду аргументом для зниження тарифів. Він, зокрема, назвав постанову уряду №315, якою в 2016 році була підвищена ціна на газ, незаконним і необґрунтованим.

«Це перший крок, це основа для того, щоб після президентських виборів, не втративши жодного дня, просто скасувати всі ці нечесні речі і поставити єдину реальну правильну ціну на газ, яка буде вдвічі нижче», - заявила політик.

Лідер «Батьківщини» також нагадала, що в собівартості тепла - 85% вартості природного газу, в вартості гарячої води - 75%. Тому коли знизиться ціна на газ вдвічі, зменшиться і тариф на тепло і на гарячу воду.

Також вона заявила про необхідність звільнити всіх членів НКРЕКП.

«У нас залишилося понад 20 днів до завершення життя цієї влади. І я думаю, що вся країна з великим задоволенням відправить її в небуття», - підсумувала кандидат в Президенти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram