ГоловнаПолітика

В ЄС відреагували на заборону на в'їзд в Україну австрійському журналісту

"Ми очікуємо, що українська влада утримається від введення непотрібних обмежень".

В ЄС відреагували на заборону на в'їзд в Україну австрійському журналісту
Кристиан Вершютц
Фото: facebook.com/chervakova

В Євросоюзі відреагували на рішення української влади заборонити в'їзд в Україну австрійському журналісту Крістіану Вершютцу (Christian Wehrschutz).

Брюссель чекає, що такі рішення будуть прийняті відповідно до основних прав і свобод, включаючи Європейську конвенцію про права людини, йдеться в коментарі прес-секретаря ЄС агентству "Інтерфакс-Україна".

Співрозмовник агентства сказав, що ЄС надає "велике значення свободи вираження думок і засобів масової інформації".

"Ми очікуємо, що будь-які такі рішення будуть включати ретельний розгляд прав на свободу вираження поглядів. Ми також очікуємо, що українська влада утримається від введення будь-яких непотрібних обмежень на вільний потік інформації та свободу ЗМІ", - констатував співрозмовник агентства.

У той же час прес-секретар нагадав, що ЄС "повністю підтримує територіальну цілісність і суверенітет України". "Захист національної безпеки і громадян повинен здійснюватися в повній відповідності з основними правами і свободами, включаючи Європейську конвенцію про права людини", - наголосив він.

Нагадаємо, Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну керівникові українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу терміном на один рік. Причиною є загроза, яку він представляв для національної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram